Alaposan visszafogták hitelfelvételeiket az amerikai háztartások a válság elmúlt egy évében, aminek következtében egyetlen hónapot leszámítva folyamatosan csökken a kihelyezett lakossági kölcsönök állománya. Novemberben a vártnál jóval nagyobb ütemben esett vissza a hitelfelvétel.

Komoly mértékben csökkentik hónapról hónapra hitelkitettségüket az amerikai háztartások, novemberben 17.49 milliárd dollárral esett a fogyasztási célú kölcsönök állománya - írja a Marketwatch. A FED által pénteken publikált adat az elemzőket is meglepte, akik mindössze 3.9 milliárd dolláros csökkenést vártak.

Ezzel a fogyasztói hitelállomány zsinórban tizedik hónapja zsugorodik, ami rekordnak számít. A válság elmélyülése óta pedig egyedül 2009 januárjában emelkedett meg valamelyest az állomány. A folyamat egyértelműen azt jelzi, hogy az amerikai háztartások markánsan reagálnak a válságra, és alaposan átalakítják pénzügyi szokásaikat.

Az egyes kategóriákat tekintve a hitelkártya-kölcsönök állománya 13.7 milliárd dollárral, vagyis évesítve 18.5%-kal esett vissza novemberben. Ez sorozatban a 14. havi csökkenés, ami rekordnak számít. A többi fogyasztási hitel (autóhitel, személyi kölcsön, stb.) esetében 3.8 milliárd dolláros, vagyis 2.9%-os volt a visszaesés.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr181663082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása