Az újonnan megjelent hitelkonstrukcióknak köszönhetően jelentősen csökkent az új forintalapú lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek átlagos hitelköltség mutatója.
A magyar jegybank adatai szerint a forinthitelek átlagos költsége mintegy 5%-al csökken az előző évre számított hitelekéhez képest.

Mivel a forinthitelek felvétele azok költségessége miatt két éve folyamatosan csökken, így az új konstrukciók hozta lehetőségek feltehetően jelentős emelkedést mutatnak majd a forintalapú lakossági hitelfelvételeknél.

A szabadfelhasználású devizahitelek költségei eközben nem változtak lényeges mértékben, ez elmondható mind az euró, mind a svájci frank alapú hitelekre, drágultak viszont a személyi kölcsönöknek a költségei, illetve a gépjármű hitelek is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr991747118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása