Általános tévhit a hitelesek körében, hogy a negatív adóslistára csupán nem fizetett hitellel lehet felkerülni.
Vannak azonban, akik hamis adatokkal próbáltak hitelt felvenni, csaltak, vagy bankkártyával való visszaélést követtek el, ők is mind-mind felkerülnek a listára.

A banki ügyintézők és a hitelközvetítők szerint sokan nem is tudják, hogy a BAR-listára kerültek, vagy, hogy egy adott bank belső feketelistáján díszelegnek. Elég egy meg nem szüntetett lakossági folyószámla és néhány hónap alatt a be nem fizetett számlavezetési díjakból összejöhet akkora hátralék, hogy banki feketelistás legyen valaki. A KHR rendszerbe kerüléshez a mindenkori minimálbér összegét meghaladó legalább 90 napos késedelem szükséges (magyarul egy meggondolatlan hónapokon át nem fizetett százezer forintos hitelkártya adósság is az ügyfél vesztét okozhatja).

A jelzáloghitel igénylése során a problémával szembesülő ügyfelek sokszor azonnal rendezik a tartozásukat, de tévesen hiszik azt, hogy ezzel lezártnak tekinthető az ügyük. Amennyiben a kritériumoknak megfeleltek, akkor jelentették az ügyüket a KHR-rendszer felé, ha nem, akkor is sokszor különböző követeléskezelő cégekhez kell járni a szükséges igazolásokért.

A BAR-listára a hitelmulasztók mellett azok az ügyfelek is felkerülhetnek, akik bankkártya visszaélést követtek el, csaltak, vagy hamis adatokkal próbáltak hitelhez jutni. Az 5 év feketelistát csak azoknak engedik el, akik igazolni tudják, hogy banki szabálytalanság miatt kerültek a nyilvántartásba. A felügyelet évente alig 100-150 ilyen esetet vizsgál, ami az összes ügyletre vetítve elenyésző.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr581866827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tbalint77 2011.01.19. 19:38:26

Találtam 0 forint kezdörészlettel megvásárolható ingatlant,BAR listások számára.Ime:
ipartelepek.hu/ingatlan/470/epitesi-telek-0ft-kezdoreszlettel/

Vagy mégegy:
ipartelepek.hu/ingatlan/238/kincsesbanya-9800nm-0-ft-onerovel/
süti beállítások módosítása