A PSZÁF honlapján közzétette a 2010-es évre vonatkozó tanácsait és útmutatásait az általa felügyelt intézményeknek.

Ebben kiemelt figyelmet fordít egy pillanatnyilag hiányzó hitelregiszter elkészítésére, illetve az általa felügyelt szolgáltatók ügyfeleinek rendelkezésére álló pénzügyi források ellenőrzésére. Ezek nélkül a hitelpiac megfelelő, folyamatos működése nem lesz képes visszaállni.

Mivel előreláthatólag 2010-ben lesz a hitelkockázati ciklus csúcspontja, a felügyelet megerősített figyelemmel kíséri majd a hitelek fedezetértékelését. Emellett az átütemezett hitelek kezelésével fellépő problémákat is igyekszik megakadályozni.

A recesszió kialakulása óta már a magyar fogyasztók is szembesültek a megtévesztő, hiányos tájékoztatás kockázatával, ezért a felügyelet megerősíti az intézmények szerződései és azok betartása fölötti ellenőrzést. Emelett a szolgáltatókat is védi: nagyobb figyelmet fordít az ügyfelek anyagi javairól rendelkezésre álló információk legitimitására.

Kiemeli a 2010-re vonatkozó üzleti stratégiában a tőkekockázatot, mert – a válság jelenlegi helyzetére alapozva – a pénzügyi szektor rentábilitása és tőketermelő képessége romolhat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr791663101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

József65 2010.02.08. 14:47:23

Sziasztok!
Azt szeretném tudni, hogy jelenleg a bankok, hitelintézetek milyen arányban adhatnak ki hitelt a betéteikhez képest?
süti beállítások módosítása