Finance Feri 2009.11.10. 15:04

Nagy döntés

Sokat gondolkoztam, és oda jutottam, nem tudom elképzelni, hogy még x évig albérletben éljek, úgy, hogy közben a lakáshitelem önerejét is hízlaljam. Úgyhogy rászántam magam egy komoly döntésre, és megkérdeztem apámat, mit szólna ahhoz, ha úgy vennék föl hitelt, hogy a családi nyaraló adja a pótfedezetet. Így nem kéne még évekig spóroljak.

Nem mondom, hogy apám az ötlettel elzavart a fenébe, de azért elragadtatva sem volt tőle. Beszélgettünk, elmondta, mi a problémája, és be kellett látnom, valamilyen szinten igaza van. Végül úgy állapodtunk meg, ha nem látok más megoldást, beleegyezik a dologba, de csakis végszükség esetén. Tőle szokatlan módon elég kemény feltételeket szabott: bár egyetemista korom óta nem turkál a zsebemben, most azt kérte, üljek le vele, és nézzük át az anyagi helyzetemet – no ettől előre félek, lévén könyvelő...

No mindegy, szépen ki fogjuk számolni, mennyit keresek, milyen fix kiadásaim, milyen tartalékaim vannak. Ebből majd szépen kijön, mekkora törlesztőrészletet vállalhatok – végül is ez a minimum, ha pótfedezetnek kérem a balatoni házat. Addig meg szurkolok, hogy ne lépjen életbe a tervezett szigorítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr631515548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lendvorszki Norbert 2009.11.11. 14:15:39

Szia!

Én független pénzügyi tanácsadóként dolgozom. Nos elsősorban támogatott Ft hitelben érdemes gondolkodni. Ha abból van 10-11-12% THM-es, akkor nyert ügyed van. Másodikként a CHF hitelt ajánlanám, ami akár 7-8% THM-től elérhető egy jó hitel konstrukcióval. Ha érdekel a dolog, beszélhetünk, ha nem, akkor járj utána! Megéri hosszútávon.

Üdv: Lendvorszki Norbert

Finance Feri 2009.11.13. 01:14:59

Szia,

én is csak forint hitelben gondolkozom, a frankkal már volt dolga sok ismerősömnek, és nagyon megjárták ugye. Mostanra azt hiszem elég sok lehetőséget átnéztem, lehet, hogy nekem is szakmát kéne váltanom :)

Lendvorszki Norbert 2009.11.16. 22:25:01

@pdenes: Van most egész jó Ft hitel. Ha lépnél, szólj!:)

Spacecake 2009.11.24. 22:01:16

az ajró hitelek már szóba sem jönnek??:-)majd ha huzamosabb ideig 400-420Ft(nem elírás) felett lesz az ajró,akkor esetleg lehet elméleti síkon róla beszélgetni(de hát ilyen ugye nem lesz,mert akkor kakukk:-))
ugyhogy a forint hitelt Nektek,meg akinek 3 anyja van.
...
süti beállítások módosítása