A hetekben tárgyalta az Európai Bizottság a magyar lakáshitel-támogatási program meghosszabbítását. A program a gazdasági válság sújtotta családoknak, lakáshiteleseknek igyekszik segíteni. A segítség eszköze nem pusztán szociális segély, a program keretében az állam kezesként lép fel úgynevezett áthidaló hitelekben, ezekből a hitelekből törleszthetik bedőlő lakáshiteleiket a bajbajutottak. Az állam a garanciát legfeljebb két évre nyújtja.

Erre a meghosszabbítási kezdeményezésre mondott igent az Európai Bizottság, melynek nyomán a sokaknak könnyebbséget jelentő program a jövő év végéig folytatódhat.

A Bizottság kimondta, hogy a program jól meghatározott célok megvalósítására szolgál, és hogy a piaci versenybe csak korlátozott mértékbe zavar be az alanyi jogon járó támogatás. Szociális jellegű támogatásról van szó, amely megkülönböztetéstől mentesen illeti azokat a háztartásokat és egyéneket, akiknek bevételük hirtelen csökkenése és otthonuk elvesztése fenyeget a válság miatt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr921727108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása