Október óta újra igényelhetőek az államilag kamattámogatott forinthitelek „első otthon” létrehozására.

Bár a lehetőség újra adott, nagyon kevesen igényelték eddig lakás vásárlásához az október óta elérhető támogatott forinthitelt

A sovány érdeklődésnek legfőbb oka egyértelműen a szigorú feltételrendszerben rejlik. A kölcsönt csak új lakásra lehet felvenni, viszonylag nagy önerő szükséges hozzá, és előírás, hogy az igénylőnek nem lehet saját lakástulajdona, emellett a hitelfelvevő életkorára és a lakás értékére vonatkozó limitek is vannak.

Természetesen a rengeteg kitételnek csak a magyar lakosság elenyésző hányada képes megfelelni, megoldást keresni, a tátongó űrt betölteni pedig ismét csak a piaci élet szereplői igyekeznek. A legtöbb bank az államilag kamattámogatott lehetőségek helyett inkább saját fejlesztésű, piaci kamatozású, forintalapú konstrukcióit ajánlja.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jelzaloghitel.blog.hu/api/trackback/id/tr151502492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása